board review

Review over: Red Paddle Co 10’8 2021

De Red Paddle Co 10ft 8 Ride samen met de rest van de ride range is de kern van het watersports4fun.com assortiment voor een lange tijd. Met duizenden gebruikers over de hele wereld.

De plank

Vanaf de neus van het board loopt de breedte snel op. Dit is een belangrijk kenmerk van de Ride serie en zorgt voor stabiliteit over het gehele board. Direct bij de boeg is er een gevoerde stoffen draaggreep en een 6mm schroefdraad bevestiging, perfect voor het toevoegen van een camera of andere accessoires. Verder naar beneden, nieuw voor de Red Paddle 10’8 Ride 2022 serie is een grotere, platte zelfsluitende bungee band. Met dit nieuwe ontwerp kun je meer spanning toevoegen, zodat je je uitrusting veilig op het board kunt bevestigen.

In het midden van het board vind je een zeer goed gewatteerde (en Plasticvrije) draaggreep. Op het dek pad vind je het Proven Red repeater logo dek pad, over de kleurveranderingen en helemaal tot aan het diamant groef pad dat doorloopt tot de staart van het board. Hierdoor kun je je beter over het board bewegen en de tail meer gebruiken. Aan de staart van het board zit nog een handvat, samen met de D-groef om je leash aan vast te maken.

Aan de onderkant van het board is het nieuwe Twin Ifin systeem te vinden. De reden voor deze verandering is te danken aan het succes van de compacte Twin vinnen van de Red. Deze twee stijvere, duurzamere vinnen hebben zich in alle omstandigheden bewezen. Door de middelste vin te laten vallen, heeft Red de vinnen naar binnen geplaatst, waardoor elke vin het board naar de middellijn drijft. Hierdoor heeft het board een briljant tracking vermogen.

Dun van vin

Door de vermindering van een vin is het board ook heel gemakkelijk op te rollen en op te bergen.

We namen het board mee voor een snelle peddel op het water buiten de winkel en kregen meteen het gevoel dat je weet dat je op een Red Ride peddelt met veel stabiliteit. We voelden meteen dat het board recht hield dankzij het nieuwe Twin Ifin systeem. Met de verandering van het deck pad aan de achterkant van het board konden we direct onze locatie voelen bij het draaien en bewegen op het board.

Technische gegevens

  •     Lengte -10’8″ voet / 329,2 cm
  •     Breedte – 89 cm
  •     Dikte – 4,72 inch / 11,9 cm
  •     Volume – 296 liter
  •     Gewicht – 10,7 kg Gewicht berijder – 115 kg

Wat Red Paddle Co opblaasbare SUP boards uniek maakt is hun MSL fusion composiet en luchtdichte coating. MSL – ook bekend als ‘Mono-Structural Laminate’ – fuseert de tweede laag van slijtvast polymeer aan de drop-stitch kern in het ruwe materiaalstadium, waardoor fouten bij het met de hand lijmen worden voorkomen. Dit high-tech industrieel proces bespaart ook bijna 2 kg in gewicht en maakt de boards stijver bij lagere druk, in vergelijking met andere merken

De peddel zelf

Vergeet bij het bestellen van uw Red Paddle Co 10’8 Ride niet om een peddel te kiezen. Dit is of de Red Paddle Co Carbon 50 Nylon 3-delige peddel of de Red Paddle Co Carbon 100 3-delige peddel.

Accessoires

Rode Peddel Co Rugzak Op wielen

De Wheeled Back Pack van red is een hoge kwaliteit en makkelijk te gebruiken opbergtas. Briljant om in de auto te laden, door de stad te rijden of om mee te nemen op een pad. De verborgen schouder- en heupriem zorgen ervoor dat deze niet in de weg zitten wanneer u de tas meeneemt op wieltjes. Bekijk hem hier.

De Titan 2 pomp

De nieuwe voor 2021 Titan 2 pomp, in navolging van de originele Titan pomp, geeft meer volume waardoor je sneller kunt oppompen. Dankzij het nieuwe ontwerp kan de Titan 2 netjes worden opgeborgen.

Een Telefoonhoesje (waterdicht)

Elk board van Red Paddle Co is uitgerust met een Red Paddle Co telefoonhoesje. Briljant om je telefoon veilig op het water te houden.

De Leash

Geüpdate voor 2021 is de Red Paddle Co opgerolde leash. Met diamant textuur padding de leash geeft een comfortabele pasvorm. De klittenbandsluiting zorgt ervoor dat de leash goed en veilig op zijn plaats blijft zitten.

De Garantie, want ook dit moet je weten

5 jaar garantie op alle Red Paddle Co 2021 Paddleboards (geregistreerd binnen 3 maanden na aankoop). Dit is een van, zo niet de langste garantieperiode die er op peddelboards te krijgen is. Meer informatie vindt u hier.

Samenvatting

Met geweldige nieuwe functies van neus tot staart is de Red Paddle Co 10ft 8 een briljant board voor gezinnen, beginners en grotere peddelaars. Voor de kleinere of lichtere peddelaar kan de grotere breedte en lengte wat problemen veroorzaken met tracking en sturen. De kleinere en lichtere peddelaar zal baat hebben bij de Red Paddle Co 10’6 Ride. Voor de langere of grotere peddelaar zal de extra balans die de breedte geeft vertrouwen scheppen en zorgen voor een snelle ontwikkeling en plezier. Voor diegenen die een geweldige tijd op het water willen hebben zal de Red Paddle Co 10’8 niet teleurstellen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.