Olie voor het haar

Vanalles over haarolie

Wanneer heb je voor het laatst genoten van een beetje retailtherapie – voor je haar?  Een van onze favoriete manieren om na een stressvolle week – of jaar (bedankt Covid!) – te genieten van een paar uurtjes snuffelen naar nieuwe haarverzorgingsproducten in onze favoriete salon of zelfs drogisterij.  Wie houdt er niet van kleine luxe zoals het ontdekken van nieuwe manieren om je haar er fantastisch uit te laten zien en te laten ruiken? Kijk vooral even op www.tmhair.nl voor de mogelijkheden. 

De laatste jaren worden we steeds meer aangetrokken door een kleine hausse in de beschikbaarheid van nieuwe en exotische oliën voor huid- en haarverzorging.  Het zijn niet alleen de topwinkels die ze verkopen.  Arganolie, macadamianoot olie, baobabolie – veel van deze oliën zijn verkrijgbaar bij uw plaatselijke Rite Aid of Walgreens. Deze oliën zorgen ook goed voor je extensions. Nu de vraag: hoe lang blijven hairextensions zitten? In ieder geval langer met olie kunnen wij vertellen!

Beschrijving & meer

Hier volgt een korte beschrijving van haaroliën: hoewel ze allemaal meerdere voordelen hebben, is het het makkelijkst om ze onder te verdelen in twee hoofdcategorieën, gebaseerd op wat ze het beste doen.  Vochtinbrengende oliën kunnen de haarschubben binnendringen en werken dus het best als conditioners.  

Maar ze blijven niet lang zitten, omdat ze langs de haarschacht kunnen glijden of snel op andere oppervlakken kunnen overgaan – zoals je kleren, als je niet oppast.  Verzorgende oliën zijn veel lichter dan vochtinbrengende oliën en vormen een beschermend laagje rond de haarschacht, waardoor het vocht binnenin blijft.  Om dieper in te gaan op hoe je deze oliën samen kunt gebruiken, en de meest verkrijgbare oliën op de markt, neem een kijkje in onze blog De beste – en gemakkelijkste – oliën voor krullend haar.

Wat is het?

Maar terug naar het onderwerp waar we het nu over hebben – exotische oliën.  Wat zijn dat?  En waar moet je ze voor gebruiken?  Als je liever een beetje achtergrondinformatie hebt voor je ze op je haar smeert, lees dan verder voor een paar van onze nieuwe exotische favorieten en de beste manieren die we hebben gevonden om ze te gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.